Koh Samui
 Väder nu »


Söker du bra hotell?
Klicka på Hotell och Boende länken i menyn och boka till sista minuten priser


Kontantkort Thailand »
Forum för Thailand »
Big Buddha Bo Phut Beach Choeng Mon Chaweng Beach Mae Nam Beach Bang Por Nathon Taling Ngam Beach Thong Krut Beach Bang Kao Beach Koh Samui Flygplats Hua Thanon Beach Lamai Beach Golfbana på Koh Samui Namuang Vattenfall Lägg till PhuketPortalen till dina favoriter Gör Samuiportalen till din Startsida
 
 
  | | Tipsa en vän  

Resa med Barn i Thailand

Många drar sig för att resa med barn i Thailand - gör inte det! Thailand är ett av de bästa länderna man kan tänka sig att resa med barn. Den thailändska befolkningen älskar barn och man känner sig välkommen överallt med dom. Välling och barnmat finns att köpa för dom minsta, restaurangerna erbjuder också nästan alltid barnvänligare mat såsom pasta, pizza eller hamburgare med pommes. Nedan har vi samlat några utdrag från thailandguidens forum där olika människor beskriver hur det är att resa med barn.


Länkar om att Resa med Barn

Med Barnen på resande fot
Artikel om att resa jorden rumt med småbarn
Resa med Barn i Thailand

Läs Mattes reseberättelse som nyligen rest med barn i Thailand

Har precis kommit hem från en resa på 3 veckor med min familj, med 1 st 11 månader och 1 st 11 år. Vaccin till ett barn under 2 år blir gammaglobin tror jag det heter.

Inga som helst problem att åka med en så liten tjej. Vi trodde det skulle bli problem med vätska till henne men inge problem alls. Hon drack sin välling ca 5 ggr/dag (hade med 6 påsar vilket räckte) vilket ger mer än 1 liter vatten plus all annan vätska som man får i sig under dagen som vatten, juice mm. Hade nog mer problem att få i 11-åringen den mängd vatten som behövs under dagen.

Blöjor och annat som kan behövas under 3 veckor finns ingen som helts Annledning att ta med allt finns att köpa på de flesta små och stor affärer. Vi körde med några thaiblöjor hette typ Mama Poko kommer inte ihåg. Men dom funkade minst lite bra som våra här hemma. Våtservetter, alkohol till händer finns också.

Barnmat kan jag säga finns inte i riktig samma mängd som hemma med det fanns på dom stora varuhusen typ Central, Lotus, Robinsson och Big C och våra dotter åt som utan några problem.

En sak att tänka på är att inte packa ner alla barnmat i resväskan så man strå utan om man åker på någon försening utan se till att ha 1 påse med i handbagaget inge problem med det i tullen för oss.

Solskyddsfaktor till små barn köper man till ett mycket bättre pris i Thailand än hemma i Sverige. Badkläder med UV-skydd som vi hade med finns även att köpa på Big C fast vi hittade inte till så små barn som vi har. Så det är nog bättre att köpa hemma. Och det är något som jag kan rekommendera att köpa.

Vi hade med 1 st shoppingvagn som var till vår dotter och den ska man se till att man får ha med ända fram till flyget och det funkar utan några problem. Det vi missade var att se till att vi fick den mellan Bangkok och Phuket på dit resan, skulle ha varit skönt att ha henne sovandes i den under tiden vi väntade. Det fixade vi på hemresan.

Flyger man med thai ska man se till att få platser i mitten precis framför en vägg så man kan få en säng till sitt barn. Det gäller upp till en viss storlek på barnet vet ej vilken.

Värmeutslag är något som små barn kan få med är inget som är något farligt det blir oftast små röda prickar. Vår flicka fick det under vår 1:a veck med dessa försvann under en dag med lite sämre väder och mycket tid i ett köpcentrum. Tänk på att ha med en filt det är rätt kallt i dessa större köpcentrum tex Central festival i Phuket town.

Saker som man kan tänka på att köpa i Thailand är tex små 4hjulingar i plast som är för banr från 1-3 år kostare på Lotus ca 64 kr, små barn cyklar tex tjejcykel 20” kostade ca 250 kr. Inga som helst problem att ta med på flyget fixa bara en stor låda och trycker mer dina saker i fylöl den sadan med skor och annat som man kanske inte vill ha i resväskan. Cykel får man i låda så låt den bara vara.
* Alla inlägg är publicerade med tillstånd av Thailandguiden.se forum


Hem | Om SamuiPortalen | Sök Koh Samui Hotell | Sitemap | Kontakta oss
2000-2019 © SamuiPortalen.se


Besökare online:    
Ko Samui tid: